Jack Harden - Dansende figuren

Jack Harden - Dansende figuren kopen? Bied vanaf 90!
Jack Harden - Dansende figuren kopen? Bied vanaf 90!Jack Harden - Dansende figuren kopen? Bied vanaf 90!Jack Harden - Dansende figuren kopen? Bied vanaf 90!Jack Harden - Dansende figuren kopen? Bied vanaf 90!Jack Harden - Dansende figuren kopen? Bied vanaf 90!Jack Harden - Dansende figuren kopen? Bied vanaf 90!Jack Harden - Dansende figuren kopen? Bied vanaf 90!Jack Harden - Dansende figuren kopen? Bied vanaf 90!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Jack Harden (1935-2002)
Type kunstwerk Schilderij
Periode 1945 t/m 1999
Techniek Olieverf
Drager Paneel
Stijl Abstract
Onderwerp Figuren
Ingelijst Niet Ingelijst
Afmetingen 60 x 60 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Mooi origineel olieverf werk op masonite paneel.
Het betreft een vroeg kunstwerk van Brabantse / Deurnese schilder Jack Harden (1935-2002)..

Dit kunstwerk is gemaakt, rond 1954 gezien de rest van de serie.
Het is schilderij is gesigneerd rechtsonder.
Dit werk heb ik direct van de collectie van de dochter van de kunstenaar zelf.

Op de achterkant is dit dan ook door hem omschreven.

Afm: 60 cm x 60 cm zonder lijst.
Het kunstwerk is in zeer goede conditie.

Bezichtiging is uiteraard mogelijk.

Biografie;
Jacobus Antonius Martinus (Jack) Harden (Hoensbroek, 1935 – 2002, Deurne) was een Nederlands schilder, tekenaar, dichter en beeldhouwer. Toen Harden op negenjarige leeftijd, vlak na de Tweede Wereldoorlog, bij zijn oom en bekend (textiel)kunstenaar Willi Martinali kwam wonen, werd zijn interesse voor kunst gewekt. Martinali werd zijn leraar en geestelijk vader. De stijl van Harden is dan ook verwant aan die van Martinali, de werken uitgevoerd in materialen als acrylverf, olieverf en cellulose op masonite board, vaak voorzien van filosofische titels. 

Al op negentienjarige leeftijd had Harden zijn eerste expositie in het Van Abbemuseum te Eindhoven. Later maakte hij naast werken op paneel ook muurschilderingen in allerlei (openbare) gebouwen en bij particulieren. Daarnaast stimuleerde hij opkomende kunstenaars tijdens hun carrière. Vlak voor zijn dood begon hij, na een mindere periode, weer met tekenen. Zijn schilderwerken voorzag hij regelmatig van teksten op de achterzijde, soms in spiegelschrift geschreven. Werk van Harden is in vele malen in binnen- en buitenland tentoongesteld. 
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Veghel, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 9,00
Naar België € 16,00
Naar Duitsland € 25,00
Europese Unie € 30,00
Wereldwijd € 65,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Artpeers ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Artpeers biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .