Marcel Jacque - La maison de Theodore Rousseau à Barbizon

Marcel Jacque - La maison de Theodore Rousseau à Barbizon kopen? Bied vanaf 75!
Marcel Jacque - La maison de Theodore Rousseau à Barbizon kopen? Bied vanaf 75!Marcel Jacque - La maison de Theodore Rousseau à Barbizon kopen? Bied vanaf 75!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Marcel Jacque (1906-1981)
Type kunstwerk Tekening / Aquarel
Periode 1945 t/m 1999
Techniek Potlood
Drager Papier
Onderwerp Stadsgezicht
Ingelijst Ingelijst
Afmetingen 12 x 16.5 cm (h x b)
Incl. lijst 17 x 35.5 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Prachtige ets van "La Maison de Théodore Rousseau in Barbizon, in een houten lijst en voorzien van een passe partout. Ondertekend met potlood.

Afmetingen ets: 16.5 cm x 12 cm (B x H)
Afmetingen lijst: 35,5 cm x 17 cm (B x H)

Théodore Rousseau (1812–1867) was een Franse schilder en een van de meest prominente leden van de School van Barbizon, een groep kunstenaars die zich in de 19e eeuw vestigde in het dorp Barbizon, vlakbij het bos van Fontainebleau, ten zuiden van Parijs. Deze kunstenaars stonden bekend om hun landschapschilderijen, waarin ze de natuur op een realistische en vaak romantische manier weergaven.
Marcel Jacque’s ets van het huis van Rousseau kan worden gezien als een hommage aan de invloed die Rousseau en de Barbizon School hadden op latere generaties kunstenaars. Marcel Jacque zette in zekere zin de traditie voort van het vastleggen van de natuurlijke schoonheid en historische betekenis van Barbizon, waar kunstenaars zoals Rousseau en Millet ooit werkten.

Marcel Jacque (1906 – 1981) was een bekende Franse kunstenaar van de schildersschool van Barbizon. Barbizon is de echte geboorteplaats van het Plein Aire-impressionisme. Deze begaafde kunstenaar heeft de kunst van het Franse impressionisme overgenomen en hun eigen gebruik van licht toegevoegd in de natuurlijke omgeving.
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Bloemendaal, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 5,95
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Artpeers ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Artpeers biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

Marcel Jacque (1906-1981) 

Frans Frans Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  rogierdeboer
Lid sinds 2024
0 verkochte items
Alle items van deze verkoper (1)
35.5 cm
17 cm
16.5 cm
12 cm