Jos Croin - Hoek Keizersgracht-Leliegracht

Jos Croin - Hoek Keizersgracht-Leliegracht kopen? Bied vanaf 1000!
Jos Croin - Hoek Keizersgracht-Leliegracht kopen? Bied vanaf 1000!Jos Croin - Hoek Keizersgracht-Leliegracht kopen? Bied vanaf 1000!Jos Croin - Hoek Keizersgracht-Leliegracht kopen? Bied vanaf 1000!Jos Croin - Hoek Keizersgracht-Leliegracht kopen? Bied vanaf 1000!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Jos Croin (1894-1949)
Type kunstwerk Schilderij
Periode 1900 t/m 1944
Techniek Olieverf
Drager Canvas (Doek)
Stijl Expressionistisch
Onderwerp Stadsgezicht
Ingelijst Ingelijst
Afmetingen 55 x 65 cm (h x b)
Incl. lijst 80 x 91 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Het schilderij is in neo-expressionistische stijl. Het donkere palet van bruin en grijs drukt de somberte van de crisesjaren en de dreiging van oorlog uit. Het schilderij maakte deel uit van de collectie Meentwijck. De Amsterdamse stadsgezichten uit de collectie kwamen in 2003 via Christie's weer op de markt.
Het schilderij is in uitstekende staat. 

Josephus Judocus Zacharias (Jos) Croin (Middelburg, 15 maart 1894 - Amsterdam, 24 november 1949) was een Nederlands schilder. Toen hij elf was bezocht hij samen met zijn vader in zijn geboortestad een tentoonstelling van Vincent van Gogh. Dit maakte zo’n indruk op hem dat hij te kennen gaf dat zijn besluit om schilder te worden vaststond. Hij verdiende op zijn dertiende zijn eigen zakgeld door portretten van kennissen en leraren te tekenen. Al toen hij zestien was won hij een gouden medaille op een tentoonstelling van Zeeuwse schilders in Vlissingen. In 1912 ging hij op achttienjarige leeftijd naar de Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Plannen van zijn familie om hem een opleiding tot tekenleraar te laten volgen mislukten. Het daarvoor noodzakelijke vak wiskunde kon niet op belangstelling van de jonge Croin rekenen.
Jos wilde schilder worden en ging daarom in 1916 voor een tweejarige studie naar de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam, de tijd dat professor Antoon Derkinderen daar directeur was. Na korte periodes in Laren (1918) en Den Haag (1918-1920) verbleven te hebben, vertrok hij in 1920 naar Parijs. In deze stad werd hij leerling van de fauvist Othon Friesz. Op basis van een stipendium verbleef hij enige tijd in Rome. Verder maakte hij studiereizen door Frankrijk en Spanje en werkte hij aan de Bretonse en Normandische kust.
Croin overleed in Amsterdam op 24 november 1949, enkele dagen na de opening van zijn tentoonstelling bij Huinck en Scherjon. Hij werd op 26 november, een sombere herfstdag, gecremeerd op Driehuis-Westerveld.


Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amsterdam, Nederland
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Artpeers ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Artpeers biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

Jos Croin (1894-1949) 

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  JoopGerrits
Lid sinds 2021
0 verkochte items
Alle items (6)
91 cm
80 cm
65 cm
55 cm