Jan Schonk - Stilleven

Jan Schonk - Stilleven kopen? Bied vanaf 300!
Jan Schonk - Stilleven kopen? Bied vanaf 300!Jan Schonk - Stilleven kopen? Bied vanaf 300!Jan Schonk - Stilleven kopen? Bied vanaf 300!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Jan Schonk (1889-1976)
Type kunstwerk Schilderij
Periode 1945 t/m 1999
Techniek Olieverf
Drager Canvas (Doek)
Stijl Klassiek
Onderwerp Stilleven
Ingelijst Ingelijst
Afmetingen 80 x 60 cm (h x b)
Incl. lijst 90 x 80 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Jan Schonk (1889-1976) was een Nederlandse schilder en beeldhouwer die bekend stond om zijn impressionistische en expressionistische stijl. Schonk werd geboren op 18 november 1889 in Den Haag. Zijn artistieke opleiding volgde hij aan de Academie van Beeldende Kunsten in zijn geboortestad, waar hij les kreeg van gerenommeerde kunstenaars zoals Frits Jansen en Pieter Dupont.

Schonk's oeuvre kenmerkt zich door zijn veelzijdigheid; hij werkte niet alleen als schilder, maar ook als beeldhouwer en graficus. Zijn schilderijen omvatten landschappen, stadsgezichten, stillevens en portretten, vaak gekenmerkt door een levendig kleurgebruik en een dynamische penseelvoering.

Naast zijn schilderijen en beeldhouwwerken maakte Schonk ook houtsneden en linoleumsneden, waarbij hij vaak dieren als onderwerp koos. Zijn werk werd beïnvloed door zijn belangstelling voor de natuur en het dagelijks leven, wat duidelijk naar voren komt in zijn zorgvuldige observaties en gedetailleerde uitwerkingen.

Schonk was actief lid van diverse kunstenaarsverenigingen, waaronder de Haagse Kunstkring en Pulchri Studio. Zijn werk werd regelmatig geëxposeerd in Nederland en daarbuiten, en hij ontving verschillende onderscheidingen voor zijn artistieke bijdragen.

Jan Schonk overleed op 30 april 1976, maar zijn werk blijft gewaardeerd en gerespecteerd in de Nederlandse kunstwereld. Zijn bijdragen aan de beeldende kunst worden nog steeds erkend en zijn werk wordt tentoongesteld in musea en kunstgalerijen.
Conditie
ConditieGoed
Zowel het schilderij als de lijst verkeren in een goede staat
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: De meern, Nederland
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Artpeers ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Artpeers biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .