Jan Boon - Huizen in reconstructie - Verkocht

Jan Boon - Huizen in reconstructie kopen? Bied vanaf 60!
Dit item is verkocht Toon item
Prenten & Uitgaves

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Jan Boon - Huizen in reconstructie kopen? Bied vanaf 60!
Jan Boon - Huizen in reconstructie kopen? Bied vanaf 60!Jan Boon - Huizen in reconstructie kopen? Bied vanaf 60!Jan Boon - Huizen in reconstructie kopen? Bied vanaf 60!Jan Boon - Huizen in reconstructie kopen? Bied vanaf 60!Jan Boon - Huizen in reconstructie kopen? Bied vanaf 60!Jan Boon - Huizen in reconstructie kopen? Bied vanaf 60!Jan Boon - Huizen in reconstructie kopen? Bied vanaf 60!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Jan Boon (1882-1975)
Type kunstwerk Prenten & Uitgaves
Periode 1900 t/m 1944
Techniek Ets/Aquatint
Stijl Realistisch
Onderwerp Historisch
Ingelijst Ingelijst
Afmetingen 31 x 19 cm (h x b)
Incl. lijst 41 x 29 cm (h x b)
Gesigneerd Ongesigneerd/Drukgesigneerd
Verhandeld door Kunsthandel Geerling (Den Haag) & Het verfpaleis Zeist
Jan Boon (Nieuwer-Amstel, 2 december 1882 - Den Haag, 7 april 1975) was een Nederlands kunstenaar. Van 1894 tot 1899 was hij leerling van Philippe Zilcken, nadat deze hem op straat had zien tekenen.
In 1899 was hij korte tijd leerling van Jacob Maris. Nadat Maris direct al in 1899 overleed, kwam hij op het atelier van Cornelis Koppenol. Van 1898 tot 1903 bezocht hij bovendien de Academie in Den Haag.
Veel werk van Boon bevindt zich in de depots van het Kunstmuseum Den Haag, waaraan het werk van de schilder is gelegateerd. Volgens een bericht in NRC Handelsblad bij zijn overlijden zou zelfs 'een volledige collectie van zijn grafisch werk' zich in dit museum bevinden. Werken van Boon bevinden zich binnen Nederland verder in ieder geval in de collecties van het Centraal Museum te Utrecht, het Museum Arnhem, in Museum MORE in Gorssel en het Kröller-Müller Museum. Volgens een krantenbericht uit 1958 bevond zich bovendien werk van Boon in het Prentenkabinet van het Rijksmuseum Amsterdam, in Museum Boijmans Van Beuningen, het Kupferstichkabinett Berlin en in het Kupferstichkabinett in Dresden. Het werk maakt doorgaans geen deel van de vaste opstelling in deze musea. Wel zijn enkele hoogleraarsportretten permanent te zien in het Utrechtse Academiegebouw.
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Voorburg, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 6,75
Naar België € 13,00
Naar Duitsland € 13,00
Europese Unie € 13,00
Wereldwijd € 25,55

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Artpeers ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Artpeers biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

Jan Boon (1882-1975) 

Nederlands Nederlands Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  rikpennartz
Lid sinds 2021
22 verkochte items
Alle items (6)
29 cm
41 cm
19 cm
31 cm