Guillaume Apollinaire - Apollinaire, Le regard du poéte

Guillaume Apollinaire - Apollinaire, Le regard du poéte kopen? Bied vanaf 35!
Guillaume Apollinaire - Apollinaire, Le regard du poéte kopen? Bied vanaf 35!Guillaume Apollinaire - Apollinaire, Le regard du poéte kopen? Bied vanaf 35!Guillaume Apollinaire - Apollinaire, Le regard du poéte kopen? Bied vanaf 35!Guillaume Apollinaire - Apollinaire, Le regard du poéte kopen? Bied vanaf 35!Guillaume Apollinaire - Apollinaire, Le regard du poéte kopen? Bied vanaf 35!Guillaume Apollinaire - Apollinaire, Le regard du poéte kopen? Bied vanaf 35!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Guillaume Apollinaire (1880-1918)
Type kunstwerk Kunstboeken
Jaartal 2016
Techniek Hardcover
Onderwerp Beeldende Kunst
Afmetingen 29 x 22 cm (h x b)
Pagina's 320

Carole Aurouet, e.a.
Apollinaire, Le regard du poète.
Gebonden.
320 blz (gedrukt op twee soorten papier). Geïll. (Full color).
22,2 x 28,8 cm
Musee d'Orsay/Gallimard, Paris, 2016
Kleine beschadiging op het omslag. (niet opvallend!)

Guillaume Apolinaire (1880-1918), pseudoniem van Guillaume Kostrowitzki werd geboren als zoon van een ongehuwde vrouw van Poolse afkomst en een Italiaanse officier. In Stavelot, waar hij met zijn moeder verbleef, beleefde hij een ongelukkige liefde met het boerenmeisje Marije Dubois. Hierna vertrok hij in 1901 naar Duitsland, waar hij de uit Engeland afkomstige Annie Playden ontmoette, die zijn grote liefde en muze werd. Zij vertrok later echter naar de Verenigde Staten.
In Parijs ontmoette hij de groten van zijn tijd: Picasso, Maurice de Vlaminck, Henri Matisse, Georges Braque, Max Jacob, André Derain, Raoul Dufy, Kees van Dongen en Henri Rousseau. Hier ontwikkelde hij zijn grote schrijftalent. Met Picasso bleef hij tot zijn dood bevriend.
In 1916 boorde (tijdens de Eerste Wereldoorlog) een granaatscherf zich door zijn helm en in zijn hoofd. Hij werd diverse malen geopereerd. Terug in Parijs werd hij tewerkgesteld bij de censuur, en verrichtte weer veel journalistiek werk.
In november 1918 stierf hij aan de Spaanse griep, verzwakt door de hoofdwond, en werd hij begraven op Père-Lachaise. Na zijn dood werd Calligrammes uitgegeven, gedichten die Apollinaire in de loopgraven heeft geschreven.
Deze uitgave is een begeleidende catalogus bij een grote overzichtstentoonstelling in het Musee d'orsay. In deze expositie werd aandacht geschonken aan het werk van Apollinaire en zijn 'beroemde' vrienden. Een prachtig naslagwerk over Apollinare en het culturele leven in het begin van de 20ste eeuw.




Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Vianen, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 25,00
Naar Duitsland € 25,00
Europese Unie € 25,00
Wereldwijd € 65,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Artpeers ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Artpeers biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .