Frans Nackaerts - Sint Pieterskerk Leuven

Frans Nackaerts - Sint Pieterskerk Leuven kopen? Bied vanaf 50!
Frans Nackaerts - Sint Pieterskerk Leuven kopen? Bied vanaf 50!Frans Nackaerts - Sint Pieterskerk Leuven kopen? Bied vanaf 50!Frans Nackaerts - Sint Pieterskerk Leuven kopen? Bied vanaf 50!Frans Nackaerts - Sint Pieterskerk Leuven kopen? Bied vanaf 50!Frans Nackaerts - Sint Pieterskerk Leuven kopen? Bied vanaf 50!Frans Nackaerts - Sint Pieterskerk Leuven kopen? Bied vanaf 50!Frans Nackaerts - Sint Pieterskerk Leuven kopen? Bied vanaf 50!Frans Nackaerts - Sint Pieterskerk Leuven kopen? Bied vanaf 50!Frans Nackaerts - Sint Pieterskerk Leuven kopen? Bied vanaf 50!Frans Nackaerts - Sint Pieterskerk Leuven kopen? Bied vanaf 50!Frans Nackaerts - Sint Pieterskerk Leuven kopen? Bied vanaf 50!Frans Nackaerts - Sint Pieterskerk Leuven kopen? Bied vanaf 50!Frans Nackaerts - Sint Pieterskerk Leuven kopen? Bied vanaf 50!Frans Nackaerts - Sint Pieterskerk Leuven kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Frans Nackaerts (1884-1948)
Type kunstwerk Grafiek (handgesigneerd)
Periode 1900 t/m 1944
Techniek Ets
Drager Papier
Ingelijst Niet Ingelijst
Afmetingen 51 x 65 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Zeldzame handgesigneerde en genummerde (21 op 80) ets van de Belgische kunstenaar Frans Nackaerts (1884-1948) getiteld "Sint Pieterskerk Leuven"

Hij stond bekend om zijn prachtige kunstwerken die het Hagelandse landschap weerspiegelden. Zijn oeuvre is doordrenkt van de glooiende heuvels, bossen en uitgestrekte landerijen van het Hageland. Dit gebied, tussen de rivieren Demer en Gete, heeft een rijke geschiedenis en wordt gekenmerkt door zijn bruine ijzerzandsteen, dat ook werd gebruikt voor de bouw van kerken in de regio. De stad Aarschot, met haar kerk gebouwd van dit materiaal, vormt het hart van het Hageland. De abdij van Vlierbeek, gelegen in Kessel-Lo, speelde ook een belangrijke rol in het dagelijks leven en de cultuur van de streek.
Frans Nackaerts’ kunstwerken bevatten vaak huisjes, bomen en bruggetjes, en hij leunde aan bij het impressionisme in sommige van zijn werken. Zijn talent en passie voor tekenen en schilderen leidden tot een succesvolle carrière, met talloze tentoonstellingen en prijzen. Zijn werk blijft een eerbetoon aan het prachtige landschap van het Hageland en zijn artistieke visie. Hij was een veelgevraagd kunstenaar op tentoonstellingen – tot in Chicago toe – en werd in 1941 benoemd als leraar aan de Leuvense Academie voor Schone kunsten.
Afmetingen: 39x59cm - papiergrootte 51x65cm
ATTENTIE: de ets is over het algemeen in goede staat met ouderdomsverschijnselen van het papier (zie fotodetails)
Het object wordt wereldwijd verzonden via PostNL International service. De verzendkosten zijn inclusief afgiftebewijs (aangetekend) plus een verzekering tegen verlies of schade met een maximaal te verzekeren waarde van 500 euro.



Conditie
ConditieGoed
ATTENTIE: de ets is over het algemeen in goede staat met ouderdomsverschijnselen van het papier (zie fotodetails)
Transport
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen België € 13,50
Naar Nederland € 15,20
Naar Duitsland € 25,00
Europese Unie € 26,00
Wereldwijd € 45,00
Naar België € 15,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Artpeers ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Artpeers biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

Frans Nackaerts (1884-1948) 

Belgisch Belgisch Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  hoogenbosch67
Lid sinds 2017
16 verkochte items
Alle items van deze verkoper (29)
65 cm
51 cm