Eva Haskova - ets, Fantasievoorstelling, Tafel met rozen

Eva Haskova - ets, Fantasievoorstelling, Tafel met rozen kopen? Bied vanaf 35!
Eva Haskova - ets, Fantasievoorstelling, Tafel met rozen kopen? Bied vanaf 35!Eva Haskova - ets, Fantasievoorstelling, Tafel met rozen kopen? Bied vanaf 35!Eva Haskova - ets, Fantasievoorstelling, Tafel met rozen kopen? Bied vanaf 35!Eva Haskova - ets, Fantasievoorstelling, Tafel met rozen kopen? Bied vanaf 35!Eva Haskova - ets, Fantasievoorstelling, Tafel met rozen kopen? Bied vanaf 35!Eva Haskova - ets, Fantasievoorstelling, Tafel met rozen kopen? Bied vanaf 35!Eva Haskova - ets, Fantasievoorstelling, Tafel met rozen kopen? Bied vanaf 35!Eva Haskova - ets, Fantasievoorstelling, Tafel met rozen kopen? Bied vanaf 35!Eva Haskova - ets, Fantasievoorstelling, Tafel met rozen kopen? Bied vanaf 35!Eva Haskova - ets, Fantasievoorstelling, Tafel met rozen kopen? Bied vanaf 35!Eva Haskova - ets, Fantasievoorstelling, Tafel met rozen kopen? Bied vanaf 35!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Eva Haskova (1949)
Type kunstwerk Grafiek (handgesigneerd)
Jaartal 1987
Techniek Ets
Drager Papier
Stijl Realistisch
Onderwerp Bloemen en Planten
Ingelijst Alleen in Passe-partout
Afmetingen 26.5 x 17 cm (h x b)
Passe-partout 50 x 40 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Oplage 37/100


Fantasievoorstelling met bloemen in vaas, met diervoorstellingen en portret van een vrouw.
Over Eva Haskova: geboren in 1946 in Kladno:
" Ik wacht niet op inspiratie. Ik zoek inspiratie op, en soms ben ik daar behoorlijk koppig in. Ik wil niet herhalen wat er al eerder is gedaan. Iedereen vraagt ​​me waarom ik gebouwen maak. Dat is echt moeilijk uit te leggen. Het is niet mijn doel om architectuur te doen als zodanig, maar het past bij mij om het te gebruiken als een hulpmiddel om mijn gevoelens uit te drukken - wat mijn aandacht trekt, waar ik aan denk. Ik moet emotioneel zijn om aan iets te kunnen werken. Het gaat meer om mij dan om gebouwen. Ik wil ook een sfeer creëren. ​Alles hangt af van de compositie in mijn werk. Tegelijkertijd hou ik van geschiedenis. Vroeger kon ik me niet voorstellen om een ​​prent te maken zonder figuur. Pas later besefte ik dat het mogelijk was. Het komt de uiteindelijke prent juist ten goede als de figuur verdwijnt; alleen de setting blijft over".
 
Curator Alena Laufrova:  "​Eva Hašková is een gevestigde kunstenaar met een grote technische en thematische vindingrijkheid. Ze maakt zowel kleine als grote prenten, met behulp van de ets- en aquatinttechniek. De laatste jaren heeft ze haar illustratieve benadering van prentkunst losgelaten. Haar werken zijn monumentale composities geworden. Tekenelementen of details worden geconstrueerd als onderdeel van het dominante motief - architectuur, vaak de eigen ervaringen en herinneringen van de kunstenaar overbrengend. Hašková's prenten onthullen contrasterende volumes, lijnen en fijne structuren met opmerkelijk gebruik van licht en schaduw. Haar werken missen geen dynamiek en innerlijke spanning. In Eva Hašková's prenten zijn architectonische motieven een authentiek symbool geworden van het lot van één persoon".
Conditie
ConditieGoed
In goede staat
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Alkmaar, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 5 kg.
Binnen Nederland € 10,00
Naar België € 14,50
Naar Duitsland € 16,50

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Artpeers ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Artpeers biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .

Eva Haskova (1949) 

Tsjechisch Tsjechisch Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  CGMKunst
Lid sinds 2024
86 verkochte items
Alle items van deze verkoper (53)
40 cm
50 cm
17 cm
26.5 cm