Corneille - 2004 - Impression de la Havane - Zeldzaam dat Corneille erop staat ! - Verkocht

Corneille - 2004 - Impression de la Havane - Zeldzaam dat Corneille erop staat ! kopen? Bied vanaf 295!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Corneille - 2004 - Impression de la Havane - Zeldzaam dat Corneille erop staat ! kopen? Bied vanaf 295!
Corneille - 2004 - Impression de la Havane - Zeldzaam dat Corneille erop staat ! kopen? Bied vanaf 295!Corneille - 2004 - Impression de la Havane - Zeldzaam dat Corneille erop staat ! kopen? Bied vanaf 295!Corneille - 2004 - Impression de la Havane - Zeldzaam dat Corneille erop staat ! kopen? Bied vanaf 295!Corneille - 2004 - Impression de la Havane - Zeldzaam dat Corneille erop staat ! kopen? Bied vanaf 295!Corneille - 2004 - Impression de la Havane - Zeldzaam dat Corneille erop staat ! kopen? Bied vanaf 295!Corneille - 2004 - Impression de la Havane - Zeldzaam dat Corneille erop staat ! kopen? Bied vanaf 295!Corneille - 2004 - Impression de la Havane - Zeldzaam dat Corneille erop staat ! kopen? Bied vanaf 295!Corneille - 2004 - Impression de la Havane - Zeldzaam dat Corneille erop staat ! kopen? Bied vanaf 295!Corneille - 2004 - Impression de la Havane - Zeldzaam dat Corneille erop staat ! kopen? Bied vanaf 295!Corneille - 2004 - Impression de la Havane - Zeldzaam dat Corneille erop staat ! kopen? Bied vanaf 295!Corneille - 2004 - Impression de la Havane - Zeldzaam dat Corneille erop staat ! kopen? Bied vanaf 295!Corneille - 2004 - Impression de la Havane - Zeldzaam dat Corneille erop staat ! kopen? Bied vanaf 295!Corneille - 2004 - Impression de la Havane - Zeldzaam dat Corneille erop staat ! kopen? Bied vanaf 295!Corneille - 2004 - Impression de la Havane - Zeldzaam dat Corneille erop staat ! kopen? Bied vanaf 295!Corneille - 2004 - Impression de la Havane - Zeldzaam dat Corneille erop staat ! kopen? Bied vanaf 295!Corneille - 2004 - Impression de la Havane - Zeldzaam dat Corneille erop staat ! kopen? Bied vanaf 295!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Corneille (1922-2010)
Type kunstwerk Grafiek (handgesigneerd)
Jaartal 2004
Techniek Litho
Drager Papier
Ingelijst Niet Ingelijst
Afmetingen 45 x 60 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Oplage E/A 12/30
Mooie originele litho van de schilder Guillaume Corneille (1922-2010), geboren in Luik uit Nederlandse ouders, stichtend lid van de Cobra groep.

Gesigneerd en gedateerd in potlood door de kunstenaar
Genummerd E/A 12/30 - Formaat: 45 x 60 cm - Achterop stempel Atelier Corneille. 

Een werkelijk schitterende nieuwe lithografie van Corneille uit 2004. Dit is een van de twee litho's die Corneille in Havana, Cuba heeft gemaakt in dat jaar. De stukken zijn werkelijk prachtig, met diepe en heldere kleuren. De inspiratie die deze bijzondere kunstenaar heeft opgedaan in het door hem zo geliefde Cuba komt duidelijk tot uiting in deze litho's.

Corneille, geboren als Guillaume Cornelis van Beverloo, was een prominente Nederlandse kunstenaar en een van de oprichters van de CoBrA-beweging, een avant-gardistische kunstgroep actief van 1948 tot 1951. De naam CoBrA is een acroniem dat verwijst naar de steden Kopenhagen, Brussel en Amsterdam. Corneille stond bekend om zijn levendige, kleurrijke en expressieve werken die vaak elementen uit de natuur, dieren en vrouwelijke figuren bevatten.

Corneille had een diepe affiniteit met Cuba, dat een bron van inspiratie was voor zijn kunst. Zijn reizen naar het eiland hebben een aanzienlijke invloed gehad op zijn werk. In Cuba vond hij een rijke culturele en visuele omgeving die zijn creatieve verbeelding prikkelde. De levendige kleuren, het tropische landschap en de unieke cultuur van het eiland weerspiegelden zich in de helderheid en intensiteit van zijn litho's.

De twee litho's die hij in 2004 in Havana maakte, tonen deze invloed duidelijk. Ze zijn doordrenkt met de levendige energie en kleuren van Cuba, en de passie van Corneille voor het eiland komt tot uiting in de gedetailleerde en expressieve elementen van de werken. De diepte en helderheid van de kleuren in deze litho's getuigen van de bijzondere inspiratie die hij uit zijn tijd in Cuba heeft geput.

Om meer te weten te komen over Corneille in Cuba is het boek, Corneille in cuba. (alles is altijd extreem op Cuba), een aanrader. Tekst van Corneille en foto`s van Nico Koster.

Dit boek "Corneille in Cuba: Alles is altijd extreem op Cuba" is een diepgaande verkenning van de relatie tussen de Nederlandse kunstenaar Corneille en het eiland Cuba. Dit boek combineert tekst van Corneille zelf met foto's van de bekende Nederlandse fotograaf Nico Koster, wat een unieke en persoonlijke inkijk geeft in de ervaringen en de inspiratie van de kunstenaar tijdens zijn tijd op het eiland.

Bij Kunsthuizen galeries en kunstuitleen is de vraagprijs voor deze litho 790 euro.
https://www.kunsthuizen.nl/kunstwerken/guillaume-corneille-impression-de-la-havana-i-litho-619/

(0034)
Conditie
ConditieZeer Goed
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Rotterdam, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 30,00
Naar Duitsland € 30,00
Europese Unie € 30,00
Wereldwijd € 65,00
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Artpeers ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Artpeers biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .