Adrien Ferdinand De Braekeleer - "Les savoyards"

Adrien Ferdinand De Braekeleer - "Les savoyards" kopen? Bied vanaf 50!
Adrien Ferdinand De Braekeleer - "Les savoyards" kopen? Bied vanaf 50!Adrien Ferdinand De Braekeleer - "Les savoyards" kopen? Bied vanaf 50!Adrien Ferdinand De Braekeleer - "Les savoyards" kopen? Bied vanaf 50!Adrien Ferdinand De Braekeleer - "Les savoyards" kopen? Bied vanaf 50!Adrien Ferdinand De Braekeleer - "Les savoyards" kopen? Bied vanaf 50!Adrien Ferdinand De Braekeleer - "Les savoyards" kopen? Bied vanaf 50!Adrien Ferdinand De Braekeleer - "Les savoyards" kopen? Bied vanaf 50!Adrien Ferdinand De Braekeleer - "Les savoyards" kopen? Bied vanaf 50!Adrien Ferdinand De Braekeleer - "Les savoyards" kopen? Bied vanaf 50!Adrien Ferdinand De Braekeleer - "Les savoyards" kopen? Bied vanaf 50!Adrien Ferdinand De Braekeleer - "Les savoyards" kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Adrien Ferdinand De Braekeleer (1818-1904)
Type kunstwerk Grafiek (handgesigneerd)
Periode 1800 t/m 1899
Techniek Ets
Drager Papier
Ingelijst Niet Ingelijst
Afmetingen 32 x 26.5 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Prachtige ets getiteld "Les savoyards" door de Zuid-Nederlands kunstschilder en etser Ferdinand De Braekeleer (Antwerpen, 12 februari 1792 – aldaar, 16 mei 1883). Hij is bekend als historie- en genreschilder. Hij wordt ook wel Ferdinand de Braekeleer de Oudere genoemd om hem van zijn zoon te onderscheiden.

Ferdinand werd als kind van arme ouders (Joannes de Braekeleer en Joanna Segers) geboren en na hun overlijden (respectievelijk in 1801 en 1804) kwam hij onder de hoede van zijn oom Norbertus, overste van de paters Miniemen in Antwerpen. Hij werd toegelaten op de Kunstschool voor Wezen van de historieschilder Mattheus Ignatius van Bree te Antwerpen. Later vervolgde hij zijn opleiding bij de academie van Antwerpen. Hij won verschillende prijzen met zijn schilderstukken en liet zich opmerken in de Parijse salon in 1813 met zijn "Aeneas die Anchyses draagt" (een verloren werk).
In zijn jonge jaren schilderde Ferdinand datgene wat het meeste geld opbracht, en onder zijn vroege werken bevinden zich onder andere genrestukken, historische en religieuze schilderijen. Nadat hij in 1819 de Antwerpse Prix de Rome had gewonnen als eerste laureaat met een historieschilderij "Tobias herstelt het zicht van zijn vader", vertrok hij in december 1819 naar Rome om daar zijn opleiding te vervolgen, gevolgd in augustus 1821 door zijn leermeester Mattheus Ignatius van Bree. Samen bezochten zij diverse Italiaanse steden: Ancona, Bologna, Firenze, Napels en Venetië. Uit die tijd bestaat er nog een schetsboek met pittoreske zichten op Rome, dat zich bevindt in de Koninklijke Bibliotheek Albert I te Brussel.
Na zijn terugkeer in april 1823 vestigde De Braekeleer zich in zijn geboortestad Antwerpen. Hij maakte daar genrestukken, geïnspireerd op episodes uit het leven van oude Vlaamse meesters.
Afmetingen: ets 16x12,5cm - plaat 19x16cm - papier 32x26,5cm
Het object wordt wereldwijd verzonden via PostNL International service. De verzendkosten zijn inclusief afgiftebewijs (aangetekend) plus een verzekering tegen verlies of schade met een maximaal te verzekeren waarde van 500euro. Indien het veiling object voor minder dan 50euro is verkocht zal het object enkel met track&trace worden verzonden.



Conditie
ConditieGoed
De ets is over het algemeen in goede staat voor zijn ouderdom
Transport
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen België € 13,50
Naar Nederland € 15,20
Naar Duitsland € 25,00
Europese Unie € 26,00
Wereldwijd € 45,00
Naar België € 15,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Artpeers ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Artpeers biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie .